На Буковині судитимуть іноземця, обвинуваченого в організації незаконного переправлення чоловіків через кордон

Протиправну діяльність 39-річного жителя сусідньої країни в кінці травня цього року задокументували співробітники відділення № 2 (м. Хотин) Дністровського районного відділу поліції спільно з прикордонниками. За 4000 євро і 4000 доларів США чоловік намагався незаконно переправити до іншої держави двох осіб. Наразі правоохоронці передали обвинувальний акт щодо фігуранта для розгляду до суду. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Під час досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що «бізнесмен», знаючи про діючі тимчасові обмеження щодо виїзду військовозобов’язаних осіб через державний кордон України, організував схему незаконного збагачення. Житель сусідньої країни, через месенджер, підшукував потенційних «клієнтів» та користуючись послугами таксі, доправив їх до прикордонних населених пунктів.

У подальшому, 28 травня фігурант зустрівся з «туристами» у Чернівцях та винайнявши автівку, вирушили до Дністровського району. За обумовлену наперед суму, 4000 євро і 4000 доларів США, порушник повинен був переправити двох чоловіків через україно-молдовський кордон. Однак їх виявили прикордонники у селі Недобоївці.

Наразі слідчі поліції під процесуальним керівництвом Дністровської окружної прокуратури завершили досудове розслідування за фактом протиправної діяльності фігуранта.

Йому інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Відповідно до санкції статті, чоловіку загрожує до дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо: згідно із постановою Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану обмежується виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років.

Реклама