У Парижі пройшов марш вшанування українських спортсменів

У суботу, 13 липня, тисячі людей пройшли маршем у столиці Парижу, вшановуючи пам’ять 488 українських спортсменів, загиблих внаслідок російського вторгнення

Про це інформує Міністерство молоді та спорту України.

Марш розпочався від площі Пантеону і завершився на площі Сен-Мішель. Учасники маршу, одягнені в футболки з іменами загиблих атлетів, висловлювали свою скорботу та співчуття родинам загиблих.

Серед учасників маршу були українці, французи, грузини, поляки, литовці, естонці, а також представники сирійської та іранської опозиції. Об’єднані спільною метою, вони прагнули нагадати світові про страждання України та звернути увагу на злочини, які чинить росія.

“Вбиті Росією українські атлети мали усі шанси представити Україну у Парижі, проте їх вбила Росія”, – зазначив міністр молоді та спорту України Матвій Бідний. – Тепер вбиті українські атлети стали частиною Небесної команди, яка назавжди разом з нами”.

Серед загиблих спортсменів – Максим Галінічев (бокс), Іван Бідняк та Єгор Кігітов (стрільба), Станіслав Гуленков (дзюдо) та Олександр Пелешенко (важка атлетика). Ці спортсмени мали всі шанси взяти участь в Олімпійських іграх у Парижі.

Під час маршу прозвучали промови представників французької влади та української громади. Володимир Когутяк, віцепрезидент Світового Конгресу Українців, наголосив на важливості міжнародної підтримки України.

“Ми повторюємо заклик до миру і справедливості, що нас об’єднує”, – наголосив він.

Франсуа Бешіо, заступник мера 19-го округу Парижа, закликав повністю виключити російських спортсменів з Олімпійських ігор у Парижі.

Марш організував Союз українців Франції (СУФ) за підтримки Світового Конґресу Українців.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар