Ізраїль заявив, що атакував одного з ініціаторів нападу 7 жовтня

Армія оборони Ізраїлю оголосила, що завдала удару по місцю перебування командирів угруповання ХАМАС у районі гуманітарної зони. У Секторі Гази заявили про 71 загиблого та кілька сотень поранених.  

Про це пишуть Times of Israel із посиланням на джерела та BBC.

Як розповіли військові, ціллю були командир військового крила ХАМАСу Мухаммад Дейф та близький до нього командир однієї з бригад угруповання Рафаа Саламех. 

ЦАХАЛ уразив великими боєприпасами будівлю між районами Аль-Мавасі та західний Хан-Юніс. Ці території є частиною визначеної Ізраїлем гуманітарної зони, де проживає більшість населення Сектору Гази. Однак військові заявили, що удар був точним і націленим лише на відгороджену частину, де нібито базувався ХАМАС.

Міністерство охорони здоров’я анклаву стверджує, що внаслідок удару загинула щонайменше 71 людина, ще 289 — поранені. У ХАМАСі заявили, що постраждалі є цивільними.

А от за даними ізраїльської армії, більшість загиблих унаслідок атаки — бойовики, проте нині невідомо, чи вдалося вбити Дейфа і Саламеха. Окрім того, там заявили, що удару завдали після того, як військові отримали розвідувальні дані про місцеперебування двох лідерів ХАМАСу.

58-річний Дейф тривалий час був одним з найбільш розшукуваних Ізраїлем представників ХАМАСу. Він був ініціатором наступу угруповання на Ізраїль 7 жовтня 2023 року, внаслідок якого близько 1200 людей убили, а ще орієнтовно 251 людину взяли в заручники.

Реклама