Руслан Білоскурський офіційно став ректором Чернівецького національного університету імені Федьковича

Він переміг на виборах ректора та до цього приблизно місяць виконував обов’язки ректора.

Своє призначення Білоскурський підтвердив у коментарі Суспільне Чернівці.

Про призначення йдеться у наказі Міністерства освіти від 10 липня.

Білоскурський виконував обов’язки ректора університету з 4 червня, після того як попередній очільник університету Роман Петришин достроково склав повноваження за декілька днів до завершення терміну.

На виборах ректора, які відбулися 15 травня, майже 53% виборців підтримали Руслана Білоскурського. Результати голосування були передані до Міністерства освіти, і згодом з Білоскурським мають укласти контракт на 5 років.

Руслан Білоскурський очолював економічний факультет Чернівецького національного університету імені Федьковича, є доцентом кафедри економіко-математичного моделювання та має науковий ступінь доктора економічних наук.

У 2020 році він був обраний до міськради за списками партії “Єдина альтернатива”, як повідомляє громадський рух “Чесно“. Зараз Білоскурський є депутатом від цієї фракції, яка є найбільшою в раді.

Білоскурський також є співзасновником Шумпетерівської школи інновацій, яку відкрили у Чернівцях у 2021 році з метою допомоги підприємцям у розвитку навичок управління та організації.

Реклама