На Буковині шахраї ошукали трьох місцевих жителів

Перейшовши за фішинговим посиланням, отриманим у месенджері, 55-річний чернівчанин втратив 29 тисяч гривень. Під час покупки товарів в інтернеті, 27-річний житель села Мамаївці перерахував на рахунок недобросовісного продавця 3400 гривень. Також цього дня у 42-річної жительки села Замостя з карткового рахунку зникло майже 6000 гривень. Правоохоронці вкотре застерігають громадян бути обачними, не переходити за підозрілими посиланнями та не перераховувати гроші на невідомі рахунки. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

4 липня, до Чернівецького районного управління поліції звернувся 55-річний місцевий житель. Чоловік розповів, що йому надійшло повідомлення про можливість отримання соціальної виплати. Чернівчанин перейшов за посиланням та ввів реквізити своєї банківської картки. Унаслідок чого з його рахунку аферисти перерахували 29 тисяч гривень.

Також цього дня із заявою про шахрайство до поліції звернувся 27-річний житель села Мамаївці. Чоловік хотів придбати в інтернеті дитячі іграшки та перерахував на рахунок нібито продавця 3400 гривень. Однак бажаного товару так і не отримав.

Ще однією жертвою шахрайства стала 42-річна жителька села Замостя. Заявниця повідомила працівникам Вижницького райвідділу поліції, що з її карткового рахунку невідома особа, шахрайським шляхом, заволоділа майже 6000 гривень.

За вказаними фактами слідчі та дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліціянти вкотре закликають громадян дотримуватись правил онлайн-безпеки. А також наголошують:

  • не довіряйте не перевіреній інформації;
  • не переходьте за підозрілими посиланнями;
  • не вводьте та не розголошуйте конфіденційну інформацію про ваші банківські рахунки;
  • не перераховуйте гроші на невідомі рахунки. Візьміть собі за правило оплачувати товар після його отримання.

Не дайте шахраям себе ошукати!

Реклама

Залишити коментар