Упродовж минулої доби троє буковинців стали жертвами шахрайства

Правоохоронці вкотре застерігають громадян бути обачними, не переходити за підозрілими посиланнями та не вводити конфіденційну інформацію, яка стосується ваших банківських рахунків на невідомих сайтах.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Учора, 3 липня, до відділення № 5 (Глибока) Чернівецького районного управління поліції звернулася 49-річна жителька села Годилів. Жінка розповіла, що під час покупки взуття в інтернеті, отримала в месенджері повідомлення з посиланням для оформлення онлайн-доставки. Буковинка перейшла за фішинговим посиланням та ввела реквізити і конфіденційну інформацію про її банківський рахунок. В результаті чого з її картки перерахувалося понад 50 тисяч гривень на невідомий рахунок.

Також цього дня, у досить відому шахрайську пастку потрапив 64-річний житель села Товтри. Чоловік розповів співробітникам відділення № 3 (м. Заставна) Чернівецького РУП, що отримав повідомлення про можливість отримання соціальної виплати. Буковинець перейшов за посиланням та ввів код, який надійшов йому в SMS. Унаслідок чого з його банківського рахунку аферисти перерахували 5175 гривень.

Ще однією жертвою шахрайства стала 29-річна жителька села Михальча. Заявниця повідомила працівникам відділення поліції № 1 (м. Сторожинець) Чернівецького райуправління поліції, що з її карткового рахунку невідома особа шахрайським шляхом заволоділа 2900 гривень.

За вказаними фактами слідчі та дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Реклама

Залишити коментар