Нацбанк про обмеження карткових переказів: Тривають обговорення з волонтерами

Національний банк України продовжує працювати над запровадженням обмежень для переказу грошей з картки на картку. Нині проводяться обговорення з волонтерами.

Про це повідомив очільник НБУ Андрій Пишний під час засідання фінансового комітету Верховної Ради.

“Зараз у нас триває фаза обговорення цього питання з волонтерами. Ми хочемо, аби політика, яку НБУ реалізовує в цьому непростому з погляду суспільного сприйняття питання, була максимально зрозумілою і сприймалась тими, хто сьогодні відчуває певну тривогу щодо цього рішення”, — запевнив Пишний.

За його словами, нині Нацбанк «на другій ітерації обговорення з волонтерським середовищем» — команда збирає їхні позиції та аналізує. 

“Ми стійкі у своєму намірі знайти рішення цієї непростої, але небезпечної проблеми”, — заявив очільник НБУ.

До слова , у травні в Національному банку повідомили, що готують проєкт рішення щодо обмеження карткових переказів і запровадження граничних лімітів переказу грошей з картки на картку.

Як пояснили в Нацбанку, обсяги тіньових переказів можуть становити мільярди гривень. Для цього використовуються картки фізосіб, які свідомо надають зловмисникам свої персональні дані.

Тому в НБУ вирішили запровадити ліміти на вихідні P2P-перекази між фізичними особами до 100 тисяч гривень і 30 операцій на місяць для одного рахунку. Нацбанк вказував, що обмеження не помітить більшість громадян, але водночас це принесе українському бюджету додаткові кошти.

Це обмеження базуватиметься на рішенні РНБО щодо протидії нелегальному гральному бізнесу.

Реклама

Залишити коментар