На Буковині правоохоронці викрили місцевого жителя, підозрюваного в організації незаконного переправлення людей через держкордон

Нелегальний бізнес 63-річного буковинця задокументували співробітники відділення № 1 (м. Сторожинець) Чернівецького районного управління поліції спільно з інспекторами Державної прикордонної служби. За «квиток» до Республіки Румунія чоловік брав від 6 тисяч євро до 10 тисяч доларів США з “туриста”. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Під час досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що 63-річний житель села Чудей, знаючи про діючі тимчасові обмеження щодо виїзду військовозобов’язаних осіб через державний кордон України, з метою власного збагачення, організував нелегальний трансфер чоловіків за кордон.

Буковинець підшукав двох “туристів”, які бажали потрапити до сусідньої Республіки Румунія, оминувши пункт пропуску та на власному автомобілі “Volkswagen Caddy” доставив їх до прикордонного населеного пункту. Свої послуги фігурант оцінив у 6000 євро та 10 000 доларів США з особи.

Нараз слідчі поліції під процесуальним керівництвом Сторожинецького відділу Чернівецької окружної прокуратури повідомили буковинцю про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. За скоєне чоловіку загрожує від семи до дев’яти років позбавлення волі.

Слідство триває.

Реклама