ГУР пошкодило російський ракетний корабель “Серпухов” і отримало секретні дані

У ході спецоперації “Рибалка” Головному управлінню розвідки Міністерства оборони України вдалося пошкодити російський ракетний корабель “Серпухов” і отримати секретні дані про Балтійський флот і військово-промисловий комплекс Російської Федерації.

Про це повідомили бійці зі складу Легіону “Свобода Росії” та представник ГУР Андрій Юсов на пресконференції.

“Серпухов” — один з найсучасніших ракетних катерів у складі флоту РФ, який був спущений на воду у 2015 році і здатний нести “Калібри” і “Онікси”.

Спецоперацію вдалося здійснити за допомогою колишнього російського матроса з позивним “Гога”, який перейшов на бік України. На початку квітня цього року з’явилася інформація про інцидент із задимленням на малому ракетному кораблі “Серпухов”, який знаходиться на базі у місті Балтійськ. Зараз стало відомо, що це була частина операції “Рибалка”, яка тривала з 2023 року.

Юсов повідомив, що “Гога” вийшов на зв’язок з легіоном у 2023 році, будучи діючим військовослужбовцем Балтійського флоту з допуском до держтаємниці. Довгий час він надавав Легіону важливу інформацію, ризикуючи власним життям. Коли перебування на кораблі стало небезпечним, були сплановані і проведені активні дії всередині корабля.

В результаті диверсії вдалося зсередини зруйнувати приміщення корабля і повністю знищити засоби зв’язку та автоматизації.

Цей прояв опору демонструє, що в Росії залишається багато вільних людей, готових до знесення режиму Путіна, заявили у Легіоні “Свобода Росії”.

Реклама