Двох співробітників міської ради, обвинувачених у зловживанні владою будуть судити

Фігуранти, використовуючи своє службове становище, придбали автомобіль для комунального підприємства, призначений для стерилізації тварин, вартістю утричі дорожче від ринкової. Сума збитків завдана місцевому бюджету становить майже 700 тисяч гривень. За скоєне їм загрожує від трьох до шести років позбавлення волі.

Про це повідомляєДепартамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Раніше ми повідомляли, що посадовці міськради підозрюються у закупці спецавтомобіля за завищеною ціною.

Під час досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що 39-річна директорка комунального підприємства спільно з 23-річним підлеглим, уклали договір з фізичною особою на придбання спецавтомобіля. Проте вартість закупленого транспортного засобу відносно ринкової ціни була завищена у кілька разів.

Відповідно до висновку експерта, ринкова вартість закупленого спеціального вантажного автомобіля майже втричі нижча від вказаної в документах. Внаслідок таких дій, зловмисники завдали збитків місцевому бюджету у розмірі майже 700 тисяч гривень.

Наразі слідчі поліції зібрали доказову базу протиправних дій фігурантів та скерували матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом до суду для розгляду. Керівниці та працівнику департаменту міської ради інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснювала Чернівецька окружна прокуратура.

Реклама

Залишити коментар