На Буковині аферисти ошукали трьох місцевих жительок

Під час оформлення онлайн-доставки, 52-річна чернівчанка перейшла за фішинговим посиланням та втратила 3400 гривень. 26-річна жителька села Бочківці перерахувала на рахунок шахраїв 4000 гривень, бо думала що допомагає братові. Також цього дня у 36-річної жительки обласного центру з карткового рахунку зникло понад 4000 гривень. Правоохоронці закликають кожного бути обачним, аби не потрапити в шахрайську пастку.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Учора, 28 червня, з повідомленням про шахрайство до Чернівецького РУП звернулася 52-річна місцева жителька. Жінка розповіла, що хотіла придбати кавомашину, оголошення про продаж якої побачила в інтернеті. Надалі, їй надійшло повідомлення в месенджер від нібито «продавця» з посиланням на оформлення онлайн-доставки. Чернівчанка перейшла за фейковим посиланням та ввела реквізити банківської картки, після чого отримала сповіщення про перерахування 3400 гривень на невідомий рахунок.

Ще однією жертвою шахрайства стала 26-річна жителька села Бочківці. Заявниця повідомила поліціянтам, що їй надійшло повідомлення у месенджер від брата з проханням позичити йому гроші. Буковинка не перевірила отриману інформацію та без вагань перерахувала 4000 гривень на рахунок шахраїв, а відтак дізналася, що акаунт родича зламали.

Крім цього, від онлайн-шахрайства потерпіла також 36-річна жителька Чернівців. Невідома особа з банківського рахунку жінки перерахувала 4040 гривень.

За вказаними фактами незаконного заволодіння коштами громадян шахрайським шляхом, працівники поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліціянти наголошують буковинцям:

• не довіряйте незнайомцям;

• завжди перевіряйте отриману інформацію;

• не переходьте за підозрілими посиланнями;

• не вводьте та не розголошуйте конфіденційну інформацію чи реквізити карткових рахунків.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар