В Україні до 15 років в’язниці засудили п’ятьох солдатів російської армії, яких взяли у полон військові ЗСУ

П’ятьох російських окупантів, яких взяли у полон українські військові у Донецькій та Запорізькій областях, засудили до 15 років в’язниці.

Про це повідомила Служба безпеки України у четвер, 27 червня.

Як зазначили в СБУ, чотирьох окупантів Сили оборони взяли у полон під час бойових зіткнень у районах Бахмута та Авдіївки, ще одного — під Роботиним.

Один із засуджених є мешканцем тимчасово окупованого Донецька. У 2015 році він вступив до так званої «народної міліції ДНР» та воював проти сил АТО на сході України. Під час повномасштабного вторгнення Росії він «перевівся» до снайперського підрозділу окупаційних угруповань Південного військового округу рф.

Інший засуджений солдат — житель тимчасово окупованого Криму, який відбував покарання за важкі злочини у в’язниці. Там він долучився до окупаційних загонів шторм-V. Через деякий час його призначили стрільцем штурмового підрозділу окупантів та відправили у напрямку Роботиного.

У СБУ додають, що інші засуджені – вогнеметник та двоє стрільців ворожих угруповань, які воювали проти Сил оборони в районах Оленівки та Волновахи.

Окупантів визнали винними за такими статтями Кримінального кодексу України:

ч. 1 ст. 258−3 (участь у терористичній організації);
ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності непередбаченого законом збройного формування);
чч. 1, 2 ст. 111 (державна зрада);ч. 7 ст. 111−1 (колабораційна діяльність).

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар