На Вижниччині поліціянти повідомили про підозру чоловіку у вчиненні домашнього насильства відносно рідного брата

За такі дії, відповідно до чинного законодавства, кривднику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до двох років.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

На початку червня до поліції надійшло повідомлення від 56-річного жителя села Мигове, який повідомив що його брат погрожує йому фізичною розправою. Одразу на місце події виїхали співробітники Вижницького районного відділу поліції. Поліціянти встановили, що 52-річний місцевий житель вчинив словесну суперечку зі своїм близьким родичем. В ході конфлікту кривдник ображав потерпілого нецензурною лайкою, погрожував фізичною розправою та виганяв з будинку, в яку разом проживають.

Під час проведення досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що буковинець перебуває на профілактичному обліку поліції як сімейний кривдник.

Працівники поліції реагували на кожне повідомлення від родича, складали протоколи про адміністративне правопорушення на зловмисника та проводили з ним профілактично-роз’яснювальну роботу про неприпустимість таких дій. Також Вижницький районний суд неодноразово визнавав чоловіка винним у вчиненні домашнього насильства, за яке накладено адміністративні стягнення.

Однак буковинець продовжував чинити психологічне та фізичне насильство відносно рідного брата, яке призвело до погіршення якості життя чоловіка та завдало шкоди його здоров’ю. Відповідно до висновку судово-психіатричної експертизи у потерпілого виявлено ознаки психічного розладу з порушенням емоцій, тобто, ознаки психічних порушень невротичного рівня.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Вижницької окружної прокуратури повідомили про підозру кривднику у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

Реклама

Залишити коментар