Буковинець одержав підозру у службовій недбалості за незаконну порубку лісу

Унаслідок неналежного виконання лісником службових обов’язків невідомі особи здійснили із території Сокирянського лісового господарства незаконну порубку майже 200 дерев. Наразі поліцейські повідомили чоловіку про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. За скоєне йому загрожує до п’яти років позбавлення волі. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Протиправну діяльність жителя Дністровського району задокументували слідчі відділення поліції №1 (м. Сокиряни) ДРВП під оперативним супроводом колег обласного Управління Служби безпеки України.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що 63-річний лісник Сокирянського лісового господарства неналежно виконав свої службові обов’язки. Зокрема, не здійснював перевірок на ввіреному йому обході лісу та належних дій щодо попередження та припинення порушень природоохоронного законодавства.

Відтак – службова недбалість буковинця призвела до незаконної порубки сироростучих та сухостійних дерев різних порід, які не були зазначені в матеріалах відведення лісосіки в рубку та не оформлені актами лісопорушень у обході.

Згідно із висновком інженерно-екологічної експертиз, розмір екологічної шкоди, заподіяної навколишньому природному середовищу (державі) внаслідок незаконної порубки 199 дерев становить 1 854 667 гривень.

Правоохоронці з’ясували, що чоловік раніше притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння злочину проти довкілля.

Наразі слідчі поліції під процесуальним керівництвом Дністровської окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар