Аферисти ошукали буковинців на майже 50 тисяч гривень

Під час оформлення онлайн-доставки, 26-річна жителька села Грозинці перейшла за фішинговим посиланням та втратила понад 12 тисяч гривень. 59-річна чернівчанка перерахувала на рахунок шахраїв 32 тисячі гривень, бо думала що допомагає знайомій. Також цього дня, ще двоє жінок стали жертвами аферистів: у 26-річної жительки села Грушівка з карткового рахунку зникло майже 4000 гривень, а у 45-річної жительки Чернівців майже 2000 гривень. Правоохоронці закликають кожного бути обачним, аби не потрапити в шахрайську пастку.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

24 червня з повідомленням про шахрайство до відділення № 6 (м. Новоселиця) Чернівецького РУП звернулася 26-річна жителька села Грозинці. Жінка розповіла, що розмістила оголошення в інтернеті про продаж наплічника. Надалі, їй надійшло повідомлення в месенджер від нібито «покупця» з посиланням на оформлення онлайн-доставки. Буковинка перейшла за фейковим посиланням та ввела реквізити банківської картки, після чого отримала сповіщення про перерахування 12400 на невідомий рахунок.

Ще однією жертвою шахрайства стала 59-річна жителька Чернівців. Заявниця повідомила поліціянтам, що їй надійшло повідомлення у месенджер від знайомого з проханням позичити йому гроші. Жінка не перевірила отриману інформацію та без вагань перерахувала 32 тисячі гривень на рахунок шахраїв.

Крім цього, від онлайн-шахрайства потерпіли також ще двоє буковинок. Невідомі особи з банківських рахунків жінок перерахували гроші. У 26-річної жительки села Грушівка аферисти привласнили майже 3900 гривень, а у 45-річної жительки обласного центру – 1848 гривень.

За вказаними фактами незаконного заволодіння коштами громадян шахрайським шляхом, працівники поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліціянти наголошують буковинцям:

  • не довіряйте незнайомцям;
  • завжди перевіряйте отриману інформацію;
  • не переходьте за підозрілими посиланнями;
  • не вводьте та не розголошуйте конфіденційну інформацію чи реквізити карткових рахунків.
Реклама

Коментарі:

Залишити коментар