У Чернівцях поліціянти повідомили про підозру буковинцю в опорі правоохоронцям

У ніч з 16 на 17 червня цього року на спецлінію «102» надійшло повідомлення про те, що по вулиці Головній у Чернівцях водій автомобіля «BMW X-6» не відреагував на законну вимогу поліціянтів зупинитися та під час руху зіткнувся зі службовим транспортом патрульної поліції «Renault Megane». За фактом опору правоохоронцям слідчі поліції розпочали кримінальне провадження. Відповідно до чинного законодавства, чоловіку загрожує до двох років позбавлення волі.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Під час досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що 31-річний буковинець, перебуваючи за кермом свого автомобіля, порушив Правила дорожнього руху у Чернівцях. Про це поліціянтам повідомили місцеві жителі. Для складання відповідних адміністративних матеріалів на місце події виїхав екіпаж Управління патрульної поліції в Чернівецькій області. 

Однак, на законну вимогу поліціянтів зупинитися, водій не відреагував, а продовжив рух заднім ходом. Відтак – чоловік «врізався» у службовий автомобіль, у якому перебувала поліціянтка. Унаслідок зіткнення травмувалася працівниця УПП.  ЇЇ медики доправили для обстеження до лікарні.

На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група Чернівецького районного управління поліції та затримала водія у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Буковинця помістили до ізолятора тимчасового тримання, транспортний засіб вилучили та призначили низку експертиз. 

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури повідомили буковинцю про підозру.

Йому інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, приватному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві, уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб) Кримінального кодексу України. 

Триває досудове розслідування. 

Реклама