На Буковині поліціянти задокументували два факти надання хабарів

Аби уникнути адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху, жителі Чернівецького та Вижницького районів пропонували працівникам поліції кошти. За спробу підкупу службових осіб передбачене покарання до чотирьох років позбавлення волі.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

15 червня під час патрулювання території обслуговування співробітники групи реагування відділення № 6 (м. Новоселиця) Чернівецького райуправління поліції зупинили за порушення Правил дорожнього руху автомобіль «ВАЗ 2104», яким керував 22-річний житель с. Колінківці. 

Спілкуючись з кермувальником, правоохоронці встановили, що у нього немає посвідчення водія. Відтак, під час складання адміністративних матеріалів, аби уникнути відповідальності, буковинець поклав до службового автомобіля поліціянтів гроші. Співробітники поліції відмовилися від коштів і викликали на місце інциденту слідчо-оперативну групу, яка задокументувала протиправні дії чоловіка.

Співробітники групи реагування поліції склали на кермувальника адміністративні матеріали за ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Ще один факт надання неправомірної вигоди співробітники відділення поліції №1 (Путила) Вижницького районного відділу поліції задокументували у с. Фошки. Уникнути адміністративної відповідальності за керування мотоциклом «Mustang» у нетверезому стані намагався 44-річний місцевий житель. 

на буковині поліцейські задокументували два факти надання неправомірної вигоди службовим особам

Під час перевірки документів поліціянти помітили у водія явні ознаки сп’яніння та запропонували йому пройти тест на освідування за допомогою алкотестера.

У цей час, щоб уникнути адміністративної відповідальності, чоловік запропонував співробітникам поліції гроші. Правоохоронці відмовилися від коштів і викликали на місце події слідчо-оперативну групу цього ж відділення поліції. Поліціянти зафіксували протиправні дії буковинця, який поклав гроші у салон службового автомобіля поліціянтів.

Відносно водія правоохоронці склали адміністративний протокол за ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Слідчі поліції внесли відомості про вчинення кримінальних правопорушень до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Досудові розслідування тривають.

Реклама

Залишити коментар