США виділять Україні понад $1,5 млрд на енергетику, гуманітарну допомогу та зміцнення цивільної безпеки

Про це повідомила віцепрезидентка Камала Харріс.

Кошти виділили через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Державний департамент.

“Ці кошти надходять як частина великого пакета допомоги, ініційованого президентом Байденом для підтримки народу України”, – йдеться в заяві.

Від USAID це включає 500 мільйонів доларів нового фінансування для енергетичної допомоги та перенаправлення 324 мільйонів доларів із раніше оголошених коштів на надзвичайні енергетичні потреби в Україні. Це фінансування відремонтує енергетичну інфраструктуру, пошкоджену війною, розширить виробництво електроенергії, заохотить інвестиції приватного сектора та захистить енергетичну інфраструктуру.

Крім того, віце-президент оголошує про надання понад 379 мільйонів доларів гуманітарної допомоги від держави та USAID для вирішення нагальних потреб біженців, внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від конфлікту громад, які постраждали від жорстокої війни Росії проти українського народу.

Віце-президент Харріс також заявляє, що, співпрацюючи з Конгресом, Державний департамент планує надати додаткові 300 мільйонів доларів на підтримку цивільної безпеки України на підтримку рятувального обладнання для українських прикордонників і правоохоронних органів.

Реклама

Залишити коментар