На Буковині прикордонники врятували двох чоловіків, які намагалися незаконно потрапити до Румунії

Вранці 14 червня черговий відділу прикордонної служби «Фальків» отримав інформацію від представника ДСНС про те, що до рятувальників зателефонував чоловік і розповів, що заблукав з товаришем в горах неподалік кордону і просить про допомогу.

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

Розвідувально-пошукова група прикордонників разом зі співробітниками гірсько-рятувального підрозділу ДСНС вирушила на пошуки. Через деякий час прикордонники знайшли «мандрівників».

На зображенні може бути: 6 людей

В ході подальшого спілкування правоохоронці з’ясували, що двоє чоловіків, мешканці Чернівецької області, планували, подолавши гірський маршрут, потрапити до Румунії, минаючи пункти пропуску. Вийшли вночі і були впевнені, що зранку вже будуть за кордоном. Проте не розрахували свої сили. До того ж погода у вигляді щільного холодного дощу явно не сприяла любителям піших походів.

На зображенні може бути: 3 людини

Через кілька годин, зрозумівши, що втратили орієнтування, а сил залишилося обмаль, горе-туристи зателефонували до служби порятунку.

На зображенні може бути: 4 людини та туман

Тепер за спробу незаконного перетину державного кордону порушники будуть відповідати за статтею 204-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Реклама