Увечері 1 червня можливі відключення світла за графіками

У суботу, 1 червня, ліміти на споживання електроенергії для промислових і побутових споживачів діятимуть по всій Україні з 18.00 до 23.00.

Про це повідомила пресслужба НЕК «Укренерго» у Фейсбуці.

При перевищенні лімітів обленерго можуть вдаватися до погодинних відключень, заявили в компанії.

З 22 березня до 8 травня росіяни п’ять разів цілеспрямовано атакували всі великі теплові та гідроелектростанції України. Збитки від атак на українську енергетичну інфраструктуру оцінюють у понад один мільярд доларів. Через значні пошкодження електростанції не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку атак.

В «Укренерго» прогнозують, що ситуація в енергосистемі може поліпшитися завдяки погоді. Але повністю уникнути відключень не вийде аж до серпня-вересня. А взимку дефіцит в енергосистемі буде навіть за теплої погоди.

Раніше в «Укренерго» пояснювали, що причина обмежень — у збільшенні споживання електроенергії через похолодання. Потужностей українських електростанцій, пошкоджених унаслідок російських обстрілів, наразі недостатньо.

Водночас протягом останніх днів енергетики не прогнозували відключення електроенергії. Це вдалося, зокрема, завдяки виходу з ремонту енергоблока на одній з АЕС, пояснювала енергокомпанія. А втім, пізніше голова «Енергоатому» Петро Котін заявив, що відключення електроенергії незабаром можуть повернути після виведення в ремонт атомних блоків.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар