Протягом трьох діб шахраї ошукали буковинок на понад 28 тисяч гривень

Четверо заявниць стали жертвами шахрайських дій невідомих осіб протягом 24-26 травня цього року. Використовуючи різні схеми виманювання грошей, фігуранти заволоділи персональними даними та реквізитами банківських рахунків, відтак – зняли з них кошти. Поліцейські закликають буковинців бути обачними і нагадують про дотримання кібербезпеки при здійсненні онлайн-покупок.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Зокрема,  51-річна чернівчанка, бажаючи отримати соціальну грошову допомогу, через один із месенджерів перейшла за надісланим посиланням. Після цього жінка покроково виконала усі дії, які їй пропонувалися, та ввела свої банківські дані. У результаті з її рахунку було знято 3100 гривень.

26 травня 39-річна жителька обласного центру під приводом купівлі взуття в інтернеті, перерахувала невідомій особі 3400 гривень. Жінка товар не отримала, а псевдопродавець на зв’язок не виходить. 

До 40-річної чернівчанки надійшло смс від нібито подруги, яка попросила фінансової допомоги. Не пересвідчившись у  тому, що знайома не потребує грошей, заявниця перерахувала на рахунок невідомої особи 16 000 гривень.

У 31-річної жительки села Костинці невідомі особи зняли з рахунку 5900 гривень, використовуючи електронно-обчислювальну техніку.

За цими фактами поліцейські внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. 

Загальна сума коштів, які виманили шахраї у буковинок протягом минулої доби – 28 400 гривень. 

Тривають досудові розслідування. 

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар