Буковинець отримав підозру у вчиненні домашнього насильства та порушенні обмежувального припису

49-річний житель с. Середній Майдан систематично вчиняв психологічне насильство відносно колишньої дружини та умисно не виконував обмежувальні заходи, передбачені рішенням суду. Співробітники Вижницького відділення поліції задокументували протиправні дії чоловіка. Відповідно до чинного законодавства, фігуранту загрожує до двох років позбавлення волі.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

До поліції звернулася 43-річна жителька Вижниччини і повідомила про те, що її колишній чоловік вчиняє над нею домашнє насильство. Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, буковинець словесно ображав жінку нецензурною лайкою та погрожував їй фізичною розправою.

Реагуючи на звернення заявниці, поліцейські неодноразово складали протоколи про адміністративне правопорушення відносно фігуранта, проводили з ним профілактично-роз’яснювальну роботу про неприпустимість вчинення протиправних дій. 

Однак чоловік продовжував вчиняти психологічне насильство, яке відповідно до висновку судово-психіатричної експертизи, призвело до погіршення психічного здоров’я жінки.

У березні цього року Вижницький районний суд виніс стосовно буковинця обмежувальний припис, відповідно до якого чоловіку протягом шести місяців було заборонено наближатися до помешкання колишньої дружини, розшукувати, вести листування і телефонувати їй. Проте чоловік продовжував систематично це робити, погрожував та виражався нецензурною лайкою. Відтак – жінка повторно звернулася до поліції із відповідною заявою.

Наразі слідчі поліції під процесуальним керівництвом Вижницької окружної прокуратури повідомили буковинцю про підозру. Йому інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених:

  • ст. 126-1 (Домашнє насильство);
  • ст. 390-1 (Невиконання обмежувальних заходів, обмежувальних приписів або непроходження програми для кривдників) Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар