Москва розірвала договір оренди з посольством України, яке не працює два роки

Влада Москви розірвала договір оренди з посольством України, яке не працювало з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Про це повідомила офіційний представник МЗС росії марія захарова, яку цитує пресслужба МЗС країни-терориста.

“Дійсно, у квітні минулого року Київська міськрада оголосила про розірвання договору оренди на земельну ділянку, де розташовується комплекс будівель посольства росії на (в – ред.) Україні. Як відомо, у дипломатії існує принцип взаємності. У зв’язку з цим Департаментом міського майна міста Москви було також ухвалено рішення припинити договори оренди на земельні ділянки, надані під розміщення посольства України в Москві. Українська сторона в установленому порядку про це проінформована”.

При цьому захарова цинічно заявила, що “будь-які подібні ворожі кроки режиму Зеленського не залишаться без адекватної відповіді росії”, забувши згадати про ворожі кроки рф, яка з 24 лютого 2022 року проводить повномасштабну війну проти України.

Коли саме було розірвано договір, у повідомленні не вказується.

Нагадаємо, після початку повномасштабного вторгнення рашистів 24 лютого 2022 року президент Володимир Зеленський оголосив про розірвання дипвідносин з росією.

У МЗС України повідомляли, що посольство України в Москві та консульські установи України на території рф припинили виконання своїх функцій.

20 квітня 2023 року Київська міська рада розірвала договір оренди землі з посольством росії у столиці.

Після цього прессекретар президента рф дмітрій пєсков заявив, що Кремль “відреагує” на розірвання договору оренди землі з посольством росії в Києві, згадавши землю посольства України на території агресора.

Реклама

Залишити коментар