Голова МЗС Британії закликав припинити розмови про те, що час не на боці України

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон заявив, що потрібно припинити розмови про те, що час не на боці України, а ситуація патова, нагадавши, що економіка Великої Британії у 25 разів більша за російську.

“путін вже зазнав величезної стратегічної поразки, і нам потрібно припинити розмови про патову ситуацію або про те, що час не на боці України”, — передає слова Кемерона The Sunday Times.

Голова МЗС наголосив, що, оскільки економіка Великої Британії у 25 разів більша за російську, вона абсолютно точно може продемонструвати, що час на їхньому боці, а не на боці путіна.

За його словами, він намагатиметься донести це до Дональда Трампа, якщо того оберуть президентом США.

За словами Кемерона, він найбільше хвилюється за Україну, “тому, що для мене це виклик нашому поколінню”.

“Це як у 1930-х роках, коли ми не зробили достатньо, щоб зупинити агресію (нацистської Німеччини — ред.)… Вторгнення путіна в Україну є найбільш кричущим прикладом вторгнення однієї держави в іншу”, — заявив він.

Кемерон також відкинув твердження парламентського комітету з питань розвідки та безпеки про те, що Британія «сильно недооцінила» загрозу з боку рф під час його прем’єрства у 2010−2016 роках.

“Тоді це було набагато складнішим аргументом через певну „плутанину“ навколо того, що відбувалося в політичному плані в Україні. Але я не був розгублений… Було зрозуміло, що це було вторгнення, але це ускладнювалось тим, що були інші країни в Європі, які не хотіли запроваджувати санкції та чинити тиск”, — сказав Кемерон.

Водночас він нагадав, що Лондон був лідером у закликах до санкцій після вторгнення путіна до Криму у 2014 році.

Реклама

Залишити коментар