В МЗС різко відреагували на чергові скандальні висловлювання Фіцо

Міністерство закордонних справ України у відповідь на скандальну пропозицію проросійського словацького прем’єр-міністра Роберта Фіцо щодо територіальних поступок росії заявило, що про “територіальний компроміс” не може бути й мови.

Про це йдеться у коментарі речника МЗС України Олега Ніколенка щодо останніх заяв словацького прем’єр-міністра.

“Не може бути компромісу щодо територіальної цілісності. Ні України, ні Словаччини, ні будь-якої іншої країни”.

Він додав, що Україна та партнери докладають зусиль задля виведення росіян із Криму, Донбасу та Луганська, щоб вони не пішли далі – зокрема, і до Кошицького, Пряшівського та інших словацьких країв.

“Давайте говорити відверто: без безпеки в Україні, не буде безпеки ні в Словаччині, ні в Європі загалом. Маємо спільними зусиллями наближати українську перемогу”, – зауважив речник українського міністерства.

Проросійський прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо у суботу заявив словацькому суспільному мовнику RTVS, що Київ повинен поступитися територіями, щоб припинити війну росії проти України. За його словами, це єдиний спосіб припинити збройний конфлікт.

Під час інтерв’ю напередодні запланованої зустрічі з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем Фіцо підтвердив свою позицію проти заявки України на вступ до НАТО. Він заявив, що накладе вето на це рішення.

Скандальний політик також заявив, що “Україна не є незалежною та суверенною країною”, а також повторив кремлівську тезу, що країну контролюють США.

Як відомо, напередодні зустрічі в Ужгороді з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем Фіцо заявив, що Словаччина не буде допомагати Україні військово, але надасть гуманітарну підтримку.

Реклама

Залишити коментар