Нетаньяху відкинув перспективу створення палестинської держави після закінчення війни Ізраїлю та ХАМАС

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що відкидає перспективи палестинської державності після закінчення операції в секторі Гази. Він також пообіцяв протистояти Сполученим Штатам у цьому питанні.

Про це Нетаньягу заявив під час пресконференція у четвер, 18 січня, повідомляє The Times of Israel.

“Ізраїль потребує контролю безпеки над усією територією на захід від Йордану. Це необхідна умова, і вона суперечить ідеї суверенітету. Що ви можете зробити? Я кажу цю правду нашим американським друзям, а також зупинив спробу нав’язати нам реальність, яка зашкодить безпеці Ізраїлю”.

Як зазначає The Times of Israel, Нетаньягу виступив після того, як держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Ізраїль не може досягти «справжньої безпеки» без шляху до створення палестинської держави.

5 грудня Politico з посиланням на власні джерела повідомляло, що Білий дім розробляє план післявоєнного переходу сектора Гази під контроль оновленої палестинської адміністрації.

За даними видання, представники адміністрації президента США Джо Байдена витратили тижні на розробку багатоетапного післявоєнного плану. Проте вони вже зіштовхнулися з опором прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу, який фактично виключив майбутню роль Палестинської влади в Газі.

Реклама

Залишити коментар