Ворожа ПВК “Редут” намагається залучити жінок до ведення бойових дій в Україні, – британська розвідка

Російська державна приватна військова компанія (ПВК) спеціально намагається залучити жінок до бойових дій в Україні вперше.

Про це повідомили у звіті британської розвідки.

Недавні рекламні оголошення в соціальних мережах закликали жінок-новобранців приєднатися до батальйону “Борз”, який входить до складу російської ПВК “Редут”, щоб працювати снайперами та операторами літальних апаратів без екіпажу. Ймовірно, “Редут” безпосередньо спонсорується Головним управлінням розвідки Росії.

У березні 2023 року міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що в Україні дислоковано 1100 жінок, що дорівнює лише близько 0,3 відсотка її контингенту. Як зазначається в оголошенні Redut, наразі вони виконують переважно медичну підтримку та послуги громадського харчування.

Залишається незрозумілим, чи спробують офіційні сили оборони Росії наслідувати їхній приклад і відкриють більше бойових ролей для жінок. Під час поточного конфлікту жінки рідко брали участь у боях на передовій у проросійських силах; проте під час Другої світової війни в радянських військах існувала сильна традиція жінок-снайперів та інших бойових підрозділів.

Реклама

Залишити коментар