ЄС відстає від своїх планів надати Україні мільйон артилерійських снарядів до березня

ЄС зобов’язався поставити Україні 1 мільйон артилерійських снарядів до березня.

Про це пише Bloomberg.

Європейський Союз відстає від планів надати Україні мільйон артилерійських снарядів до березня, повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела, що потенційно дає російським силам перевагу в постачанні боєприпасів.

Відповідно до планів, розроблених на початку цього року, ЄС пообіцяв надати Україні артилерійські боєприпаси протягом 12 місяців, спочатку за допомогою наявних запасів, а потім через контракти про спільні закупівлі та збільшення промислових потужностей.

Оскільки минуло більше половини цього часу, ініціатива наразі досягла близько 30% мети і, виходячи з обсягу контрактів, підписаних на сьогоднішній день, ризикує недосягнути своєї мети повідомляє Bloomberg. Також кілька держав-членів приватно звернулися до відділу зовнішньої політики блоку з проханням продовжити їхній термін постачання зброї.

Сполучені Штати, які мають на меті збільшити власне виробництво приблизно до 1 мільйона снарядів на рік у 2024 році, закликали ЄС активізувати свої зусилля.

Оскільки контрнаступ України досягає обмеженого прогресу, а союзники готуються до тривалої війни, поставки боєприпасів, обіцяні ЄС, мають вирішальне значення для того, щоб допомогти Україні не відставати від виробництва Росії. За деякими оцінками, наступного року російські заводи поставлять 2 мільйони патронів, а також Москва отримала поставки з Північної Кореї та продовжує шукати снаряди виробництва радянських часів.

Зазначається, що також конфлікт Ізраїлю та ХАМАС створює додаткові ризики для постачання зброї в Україну.

“Хоча наразі загальні вимоги Ізраїлю та України щодо боєприпасів не дуже збігаються, навіть відведення невеликої кількості 155-мм артилерійських снарядів від Києва, якщо вони знадобляться Ізраїлю, має значення, коли їх кількість настільки обмежена”, – пише видання.

Реклама

Залишити коментар