Данія оголосила про 13 пакет військової допомоги Україні

Уряд Данії оголосив про виділення 13 пакета військової допомоги Україні. У ньому — танки, БМП, боєприпаси та інше обладнання.

Про це йдеться у заяві Міноборони Данії.

Цей пакет допомоги фінансується у співпраці з Німеччиною. Його загальна вартість — 3,7 мільярда данських крон (близько 500 млн доларів).

У Данії розповіли, що Україні передають техніку та боєприпаси, які вже мають попит в Україні та вкрай важливе значення для збереження військової потужності Сил оборони.

Збирали пакет після зустрічі міністра оборони Данії Трольса Лунда Пульсена з главою Міноборони України Рустемом Умєровим у Києві.

“Я зустрівся зі своїм українським колегою та отримав оновлену інформацію про ситуацію в Україні й потреби у боротьбі з російським вторгненням. Саме на основі переговорів з українцями було зібрано пакет пожертвувань Данії”, — зазначив Пульсен.

Серед іншого пакет містить боєприпаси, танки БМП-2, танки Т-72ЕА, броньовану інженерно-евакуаційну техніку, безпілотники та стрілецьку зброю. Цей пакет допомоги також передбачає підтримку Комплексного пакета допомоги НАТО та спільних закупівель ЄС артилерійських боєприпасів.

Реклама

Залишити коментар