Поліцейські задокументували надання неправомірної вигоди співробітникам поліції у Чернівецькому районі

Аби уникнути адміністративної відповідальності за нетверезе водіння, житель села Колінківці запропонував правоохоронцям гроші. За спробу підкупу службових осіб буковинцю загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Чернівецької області.

23 жовтня, патрулюючи територію обслуговування, працівники групи реагування відділення № 6 (м. Новоселиця) Чернівецького РУП зупинили 30-річного водія автомобіля “ВАЗ-2109”, який порушив Правила дорожнього руху.

Під час спілкування з кермувальником поліцейські помітили в нього явні ознаки сп’яніння. В подальшому, складаючи протокол про адміністративне правопорушення, чоловік запропонували працівникам поліції неправомірну вигоду.

Поліцейські відмовилися від грошей і попередили буковинця про кримінальну відповідальність, передбачену чинним законодавством за такі дії. Незважаючи на застереження правоохоронців, порушник поклав кошти у підлокітник службового автомобіля. На місце події прибула слідчо-оперативна група цього ж відділення, яка задокументувала неправомірні дії чоловіка.

Працівники групи реагування склали на водія-порушника адміністративний протокол за статтею 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Слідчі поліції внесли відомості про вказане правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

Реклама

Залишити коментар