Як купити iPhone 15 за програмою обміну і чи це вигідно?

У вересні 2023 року ми стали свідками презентації нового покоління смартфонів Apple. Навіть найдешевший iPhone 15 у базовій модифікації сильно випереджає смартфони попередніх поколінь. Приміром, iPhone 14 чи 13 мають подвійну систему камер 12+12 Мп. iPhone 15 може похизуватися камерами майже професійного рівня 48+12 Мп. До того ж він працює під управлінням процесора Apple A16 Bionic, який встановлено було лише на iPhone 14 Pro та Pro Max. Отже, якщо ви наразі володієте iPhone 14, 13, 12, 11, оновлення до Айфон 15 – цілком слушна ідея.

Втім, багато хто, глянувши на цінник, сплескує руками та вирішує, що й попередні моделі Айфон ще цілком придатні до експлуатації, бо підтримують оновлення операційної системи iOS. Але не слід забувати, що авторизовані реселери пропонують програму обміну старих гаджетів на нові з суттєвою знижкою. Очевидно, що розмір знижки залежатиме від стану вашого старого смартфона та моделі.

iPhone 13 поміняти на iPhone 15 – яка ваша вигода?

13-те покоління Айфон було презентовано у 2021 році. На той момент це був топовий смартфон, що й досі не втратив актуальності. Але якщо ви поміж перших щасливчиків купили Айфон 13, є висока ймовірність, що за два роки він набрид і хочеться перейти на щось інше. 

Яку знижку отримаєте, якщо здати Айфон 13 за програмою обміну?

Новий Айфон 13 нині коштує більш ніж 30 тисяч гривень. Якщо ж вашому телефону вже більш як два роки, цілком можливо, що на корпусі та екрані є невеличкі пошкодження. Вони майже непомітні неозброєним оком. Втім впливають на остаточну вартість за програмою Трейд-ін.

За якими параметрами оцінюють вартість уживаного айфона:

  • модель – початкова ціна на Айфон 13 складе приблизно 17-18 тисяч;
  • комплектація – ціла коробка, зарядний пристрій, оригінальний кабель, інструкція та інші аксесуари;
  • технічний стан – все працює без проблем, на екрані немає артефактів у вигляді засвітів чи битих пікселів;
  • ресурс батареї – за два роки він може зменшитися до 85-91 відсотків, що є цілком нормальним явищем;
  • наявність пошкоджень та подряпин – непомітні, помітні, телефон містить сліди інтенсивної експлуатації.

Отже, якщо ви добре слідкували за своїм телефоном, він не падав, не пошкоджений, всі функції добре працюють, а батарея виробила ресурс лише на 10-15 процентів, за Айфон 13 у такому стані запропонують приблизно від 18 до 22 тисяч гривень. Ціна iPhone 15 складає від 42 тисяч гривень. Отже, купити iPhone 15 зможете за ціною Айфон 11 – трохи більше за 20 тисяч гривень. Варто погодитися, що це доволі вигідна пропозиція від авторизованих реселерів Apple в Україні.

Додаткові способи купити Айфон 15 дешевше

Найкращий варіант – дочекатися на сезон знижок, який стартує з Чорної П’ятниці й триває до самого Нового Року. Які будуть знижки на Айфон 15 – наразі не відомо, адже їх встановлюють саме в компанії Apple. Але вже ходять чуткі, що Айфон 14 та Айфон 13 можуть подешевшати дуже помітно – до 57 відсотків.

Офіційні дилери Apple в Україні пропонують ще й вигідні умови кредитування. Так, купити Айфон 15 можна на виплат на 12 – 15 платежів. Розстрочка – це покупка товарів без переплат і відсотків. Нею нерідко користуються навіть дуже заможні люди, адже це дійсно вигідно й необтяжливо для сімейного бюджету.

Реклама