Шахраї зламали аккаунт буковинки в соцмережах та під приводом прохання допомоги ошукали її знайомих

Аферисти завдяки спеціальним ботам отримують доступ до особистих аккаунтів користувачів та від їх імені здійснюють розсилку повідомлень друзям і знайомим з неправдивою інформацією. Зазвичай це прохання грошової позики. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Саме від такої шахрайської схеми потерпіла 47-річна жителька міста Сторожинець. Жінка розповіла поліцейським, що в одному месенджері їй надійшло повідомлення від знайомої, яка просила терміново позичити гроші. Кошти необхідно скинути на банківську картку. Заявниця без вагань перерахувала 7000 гривень на рахунок аферистів.

За вказаним фактом співробітники відділення № 1 (м. Сторожинець) Чернівецького райуправління поліції розпочали кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводяться заходи для розкриття злочину.

Поліцейські радять громадянам завжди перевіряти інформацію, яку отримуєте. В жодному разі не перераховуйте гроші на невідомі рахунки. Зателефонуйте знайомій людині чи другові, від якого отримали повідомлення про допомогу.

Також рекомендуємо подбати про надійний захист своїх облікових записів у месенджерах та соціальних мережах:

  • – використовуйте складні паролі;
  • – не заходьте до аккаунтів з чужих пристроїв;
  • – не переходьте за невідомими посиланнями;
  • – використовуйте двофакторну автентифікацію.
Реклама

Залишити коментар