Міністерство оборони Великобританії підписало нові контракти для посилення ППО України на суму понад 90 млн фунтів стерлінгів

Три контракти на поставку в Україну засобів протиповітряної оборони на суму понад 90 мільйонів фунтів стерлінгів підписало Міністерство оборони від імені Міжнародного фонду для України (IFU).

Про це повідомила пресслужба відомства.

Вони включають контракт на 56 мільйонів фунтів стерлінгів щодо безпілотних авіаційних систем (UAS) з норвезькою оборонною компанією Kongsberg і ще два контракти на забезпечення додаткових можливостей ППО.

Контракт із Kongsberg передбачатиме закупівлю встановлених на транспортних засобах систем протидії безпілотникам для виявлення, відстеження, знищення або виведення з ладу БПЛА.

Система CORTEX Typhon розроблена для роботи лише двома користувачами, її можна швидко розгортати та переміщувати для максимальної ефективності роботи. Система може працювати окремо або як частина інтегрованої мережі для протидії дронам.

“Ці системи протиповітряної оборони мають можливості та гнучкість для швидкого розгортання або для захисту цивільного населення та інфраструктури України, або для використання на лінії фронту”, – заявив міністр оборони Великобританії Бен Воллес.

Контракти є частиною пакетів закупівель, оголошених міністрами оборони Міжнародного фонду для України на початку цього року.

Реклама

Залишити коментар