На Буковині шахраї вчергове виманили гроші у місцевих жителів

За минулу добу аферисти шахрайським шляхом заволоділи коштами громадян на загальну суму майже 75 тисяч гривень. Слідчі буковинської поліції розпочали два кримінальні провадження за вказаними фактами.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

13 червня, до співробітників відділення № 2 (м. Кіцмань) Чернівецького районного управління поліції звернувся 52-річний житель села Давидівці з повідомленням про шахрайство. Зі слів заявника, до нього зателефонував незнайомець, який представився працівником банку та повідомив, що його картка заблокована. Співрозмовник запропонував зберегти кошти та перерахувати їх на інший рахунок. Чоловік довірився та власноруч перерахував 8700 гривень на картковий рахунок наданий псевдобанкіром.

Ще однією жертвою інтернет-шахрайства стала 51-річна жителька селища Берегомет. Заявниця розповіла поліціянтам Вижницького РВП, що отримала дзвінок від нібито представника мобільного оператора. Незнайомець повідомив буковинці, що для покращення зв’язку треба здійснити перереєстрацію мобільного застосунку. Жінка виконала вказівки співрозмовника і таким чином надала доступ до свого інтернет-банкінгу. В результатів чого з її карткових рахунків невідома особа заволоділа 64 500 гривень.

За вказаними фактами слідчі поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Працівники поліції Буковини вкотре радять жителям краю бути обережними, адже захист ваших коштів — це передусім ваша справа. Тож бережіть своє майно та не довіряйте інформації від незнайомих людей!

Реклама

Залишити коментар