Соціальні медіа можуть змінити розвиток мозку підлітка, вважають експерти

Соціальні мережі та Інтернет можуть чинити глибокий вплив на розвиток мозку підлітків, йдеться в новому дослідженні. Дослідники виявили, що занадто багато часу, проведеного за цифровими пристроями, а також граючи в ігри в казино на гроші з виведенням, може змінити спосіб мислення підлітків та їхню взаємодію з однолітками. 

Дослідження, проведене вченими з Оксфордського університету та опубліковане в журналі Nature Communications, було присвячене впливу соціальних мереж на когнітивні та соціальні навички підлітків. 

Дослідники вивчили групу з понад 4 000 підлітків 14 і 15 років, яких запитали про використання ними соціальних мереж, про те, скільки часу вони витрачають на різні види діяльності і як вони взаємодіють із сім’єю і друзями. Потім вони перевірили, як ці заняття вплинули на їхні когнітивні та соціальні навички. 

Результати показали, що підлітки, які проводили більше часу, використовуючи соціальні мережі та інші цифрові пристрої, як правило, мали нижчі когнітивні та соціальні навички, ніж ті, хто проводив менше часу в Інтернеті. У тих, хто витрачав більше часу на цю діяльність, також був нижчий рівень емпатії та слабші навички розв’язання проблем. 

Дослідники дійшли висновку, що надмірне проведення часу в Інтернеті за іграми без реєстрації https://imoneyslots.com/ua/igrovye-avtomaty-besplatno-bez-registracii.html може призвести до змін у розвитку мозку підлітків, що може мати довгострокові наслідки для їхніх соціальних і когнітивних здібностей. Вони також зазначили, що батькам важливо контролювати використання цифрових технологій своїми дітьми та стежити за тим, щоб вони займалися іншими видами діяльності, які допоможуть їм розвинути свої когнітивні та соціальні навички.

Реклама