Зомбі-драма в “Останніх з нас” кидає виклик нормі адаптації відеоігор для телебачення

“Останні з нас” є довгоочікуваним покращенням у нестабільній історії екранізацій відеоігор та великої кількості постапокаліптичних/зомбі-драм, демонструючи, що є потенціал для більшої кількості і того, і іншого, доки вони є такими чудовими. Шоу HBO, дорожній серіал з міні-драмами, вплетеними в епізоди, швидко демонструє свою цінність, пропонуючи повністю сформований серіал, прикрашений реальними персонажами. За мотивами серіалів від HBO було створено сучасні ігрові автоматів на гривні, такі як Гра престолів або Рим.

Так, цей специфічний шлях був пройдений раніше. У ньому йдеться про світ, який швидко занурюється в анархію внаслідок епідемії, що перетворила людей на зомбі, а уряд намагається зупинити її поширення найжорсткішими можливими методами.

Творці серіалу, Крейг Мазін (лауреат премії “Еммі” за фільм “Чорнобиль”) та Ніл Дракманн (співпрезидент компанії-розробника гри Naughty Dog), будують сюжет навколо однієї родини, а потім розгортають його протягом 20 років, щоб зафіксувати наслідки спалаху по всьому світу.

Історія серіалу за мотивами відеоігри

Іноді The Last of Us нагадує серіал-антологію, зосереджуючись на окремих історіях і відступах, як-от виживальщик судного дня (Нік Офферман), який спочатку неохоче, а потім протягом години, завдяки такому амбітному підходу, приймає бродягу (Мюррей Бартлетт з “Білого лотоса”), що має вишукане відчуття старанно зробленої маленької п’єси.

Джоелу, якого грає Педро Паскаль без шолома, неохоче доручають супроводжувати підлітка Еллі, яку грає Белла Ремсі з “Гри престолів”, до лікувального закладу в іншій частині країни в надії, що її імунітет до інфекцій стане ключем до зцілення від зомбі-чуми.

Історія поступово розкриває інформацію про життя обох героїнь, які є чудовими людьми. Почнемо з того, що Еллі народилася в суворому постапокаліптичному світі, тож коли вона стикається з чимось, що дає уявлення про повсякденне життя з минулого, її реакція зазвичай коливається між здивуванням і чистим щастям.

Справжній страх у таких сценаріях, як це часто буває (див. “Ходячі мерці” на початку їхньої популярності), викликають не зомбі, які не дуже відрізняються від інших, а те, що робитимуть люди, коли зруйнуються існуючі структури суспільства. З цієї точки зору, розповідь у цьому творі є цілком сміливою і нещадною, викликаючи гротескні сценарії та події, які можуть викликати симпатію і водночас бути жахливими. А якщо вам подобаються ігрові автомати про зомбі, можете відвідати сайт https://playcasino.com.ua/ і пограти в них на гроші або безкоштовно.

Це не легка розвага, а рівень насильства не для людей зі слабкими нервами. Дружба, що зав’язується між Джоелом та Еллі, яка природно розвивається від однієї жахливої зустрічі до іншої, а також слугує потужною платформою для запрошених зірок, які пролітають через їхні орбіти, все ж має справжню людяність.

Підсумкова думка

Це ідеальний час для HBO, який нещодавно попрощався з “Західним світом”, ще однією науково-фантастичною програмою, яка передбачала тривожне майбутнє і яка була на стадії завершення, перш ніж пішла не так, як треба. Найновішим прикладом зображення світу, що збожеволів, і підкреслення емоційних трагедій, які розгортаються на цьому тлі, є “Останні з нас”. Незважаючи на це, перший сезон має таку тонкість і глибину, що здається, ніби ми ще довго не побачимо останнього, незважаючи на обмеження попередніх перекладів ігор на ТБ/кіно

Реклама