Традиційного святкування Маланки цього року на Буковині не буде

На Буковині цьогоріч ніде не святкуватимуть свято Маланки і не влаштовуватимуть таке традиційне карнавальне дійство як Переберія.

Про це пише molbuk.ua

Зокрема, не відбудеться цього року славнозвісна красноїльська Маланка — традиційний карнавал типу “Переберія”, який щорічно 13-14 січня відбувається в українському селищі Красноїльськ. У Переберії залучені близько 500 мешканців селища. На свято з’їжджаються туристи з України та інших країн.

Проте цього року нічого не буде, сказав у коментарі molbuk.ua голова Красноїльської селищної ради Степан Драгун.

“Не буде, не до Маланок зараз. Частина наших людей за кордоном, багато зараз на передовій, є і загиблі. От після перемоги України влаштуємо гарне свято!” – пообіцяв голова громади.

Відмінили традиційну, відому на всю Україну та за кордоном, і вашківецьку Переберію, яка щорічно відбувається у місті Вашківці Вижницького району.

“Цього року до домівок багатьох мешканців нашої громади прийшла велика біда. Багато людей втратили рідних… Звісно, про святкування зараз не може бути мови. Хіба що хтось собі поміж сусідами захоче одне одного бодай символічно привітати, але таких, мабуть, буде небагато”, – сказав міський голова Вашківців Микола Перч

Реклама