На платформі Google Arts & Culture з’явився розділ про культуру України

На платформі Google Arts & Culture в окремому розділі представили твори мистецтва з України. Українська культура репрезентована чотирма розділами: Культура, Архітектура, Мистецтво та Природа.

Про це повідомляється на сайті Міністерства культури та інформаційної політики України.

За посиланням користувачі можуть дослідити автентичні та інтерактивні історії про українську культуру, відвідати віртуальні екскурсії та познайомитися із найзнаковішими роботами українських художників у 6 віртуальних виставкових просторах.

Також за допомогою технології доповненої реальності в додатку Google Arts & Culture можна переглянути понад 40 3D моделей, зокрема дзвіницю Успенського собору в Харкові, що була пошкоджена внаслідок російських обстрілів.

За словами заступниці міністра культури Анастасії Бондар, співпраця з Google розпочалася ще 2017 року в межах проєкту «Автентична Україна». Результатом спільних напрацювань став окремий розділ, присвячений Україні.

“Ми прагнемо створити незабутній, унікальний цифровий досвід, який об’єднує митців та партнерів, з метою збереження та промоції української культури, мистецтва, архітектури та природи”, — пояснила Бондар.

Реклама

Залишити коментар