У Росії назвали умови для перемовин з Україною

Очільник Міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав умови для перемовин з Україною. За його словами, українські військові мають скласти зброю.

Про це він заявив під час спілкування з журналістами, передають російські «РИА Новости».

«У будь-який момент, щойно збройні сили України відгукнуться на заклик нашого президента, припинять опір, складуть зброю. Ніхто на них не збирається нападати, ніхто їх не збирається пригнічувати, нехай повертаються до родин. А українському народу надаймо усі разом можливість визначити свою долю», — сказав Лавров. 

Водночас прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков сказав, що «готовність Києва до переговорів з Москвою є рухом у бік позитиву».

Однак спікер Путіна не уточнив подробиць можливих переговорів між країнами: «У Кремлі звернули увагу на заяву Києва про готовність переговорів із Москвою, його належить проаналізувати».

В обід 25 лютого президент України Володимир Зеленський закликав Путіна сісти за стіл переговорів, щоби зупинити загибель людей.

Зазначимо, що президент України Володимир Зеленський раніше назвав мету «операції» російсько-окупаційних військ в Україні тиском на все українське суспільство й закликав не вірити в те, що цивільні об’єкти не цікавлять окупантів. 

В Офісі президента казали, що базовий план Росії — зайти в Київ і знищити керівництво держави разом із Зеленським.

Реклама

Залишити коментар