Гуманістичний рух захисту тварин подав запит до Держпродспоживслужби та ДержЕкоінспекції щодо використання червонокнижного лося в меню ресторану Клопотенка. Про конфлікт пише НВ.
В інтерв’ю Анатолію Анатолічу на YouTube-каналі ЗеИнтервьюер, яке вийшло два місяці тому, Євген Клопотенко розповідав про незвичайні інгредієнти.
“В інтерв’ю одному із ютуб-проєктів шеф-кухар Євген Клопотенко хизується стравами із диких і рідкісних видів тварин. Весь перелік звучить просто жахливо, а у випадку страви із “серця лося “каже про порушення закону”, — повідомили на сторінці організації.
Євген Клопотенко прокоментував ситуацію зазначивши, що невдало пожартував, обговорюючи незвичайні інгредієнти, коли інтерв’юер запитав його про лося. У відео Євген Клопотенко запитує кухаря, що проходить повз, чи є у них лось: “Немає у нас зараз лося? Немає лося. Серце лося? Є серце лося”. Однак у меню ресторану лося ніколи не було.
“Я можу жартувати про лося, але коли ситуація стосується безпосередньо роботи з продуктами, то маю етичні принципи. Якщо працюю з м’ясом, то у своїй більшості, використовую тварин сільського господарства. У моєму ресторані дійсно є дичина. Але вона, по-перше, є в обмеженій кількості. По-друге, це дичина лише від офіційних постачальників, які працюють у рамках закону та мають договірні відносини з фермерськими господарствами. Тому і бобер, і кабан, яких я використовую — фермерські. Закликаю всіх свідомо ставитися до продуктів та інформації, з якою взаємодієте”.