Суд над Порошенком розколює Зе-команду

Народний депутат-мажоритарник з Чернівецької області Валерій Божик (фракція “Слуга народу”) заявив про юридичні невідповідності у висуненні екс-президенту та депутату Верховної Ради України Петру Порошенку (фракція “ЄС”) підозри у державній зраді та у судовому процесі над ним.

Про це Божик заявив у ефірі одного з телеканалів.

“Якщо говорити про це кримінальне переслідування, то для мене дійсно так, як і для кожного громадянина, постає питання – а що ж це було під час обрання запобіжного заходу? Це була перемога? Це була домовленість? Це була неспроможність органів розслідування чи правосуддя довести належним чином і обрати запобіжний захід?”, – сказав політик.

“Якщо йде підозра в такому, особливо тяжкому злочині і, якщо просять такий суворий запобіжний захід, а суд обирає найм’якший, значить цьому є якісь причини”, – зауважив Божик.

“Тут десь, можливо, є законодавча колізія. Якщо на цій стадії визнати необгрунтованість підозри, то який далі зміст розслідувати справу? Таким чином, суд би одразу ставив крапку”, – додав народний депутат.

Варто зуважити, що під час репліки, Божик двічі акцентував на тому, що він не є прихильником Петра Порошенка.

Довідка:

Валерій Божик — український адвокат, юрист, викладач, народний депутат України 9-го скликання від партії “Слуга Народу” у Чернівецькій області по 204 округу (м. Новодністровськ, Заставнівський, Кельменецький, Сокирянський, Хотинський райони).

У листопаді 2021 року стало відомо, що Божик увійшов до міжфракційного депутатського об’єднання “Розумна політика” на чолі з екс-головою Верховної Ради Дмитром Разумковим.

Реклама

Залишити коментар