«Слуга народу», «Європейська солідарність», «Рідне місто» та «Пропозиція» вилетіли з міськради після перевиборів. На Полтавщині

31 жовтня у Карлівській громаді Полтавської області відбулися позачергові вибори до міської ради — визначалися майбутні власники 26 депутатських мандатів.

За попередніми даними, як пише інтернет-видання «Полтавщина», до ради не потрапили партії «Слуга народу», «Європейська Солідарність», «Рідне місто» та «Пропозиція».

Як вважає народний депутат двох скликань Максим Бурбак, подібна тенденція, коли виборець не довіряє ні діючій владі, ні нинішній опозиції, прослідковується і в Чернівецькій області. Таку думку політик висловив у програмі «Постфактум» на телеканалі ТВА.

Як приклад Максим Бурбак навів останні вибори селищного голови у Кельменцях

«Я вже неодноразово казав, що консолідація влади в офісі президента означає консолідацію відповідальності президента і тепер це вбиває його рейтинг, – зазначив політик. – Відволікання на кшталт боротьби з контрабандистами та злодіями в законі працюють на короткотривалий термін, до опалювального сезону, коли люди побачать платіжки. Нині виборець розчарований. На виборах у Кельменцях «Слуга народу» займає третє місце, відсоток тих, хто взяв участь у виборах, надзвичайно низький.

Я добре знаю проблематику Кельменеччини, що входила до мого 204 виборчого округу, де я побував практично у всіх селах. І знаю пана Буняка (колишнього міського голову Кельменців). І був щиро здивований, що він вирішив балотуватися від партії «Слуга народу», яка його «доїдала» і через конфлікт з якою він пішов з посади голови Кельменецької ОТГ.

Тепер є запит знову на нові обличчя. І секретар ради Богдан Олійник, який виграв вибори – для них нове обличчя. Тобто навіть людина Василя Козака, який вважає Кельменці своєю вотчиною, не пройшла на виборах.

І ця тенденція буде продовжуватися. Я хотів би подивитися, коли людям прийдуть перші платіжки, як поїдуть у турне по округах мажоритарники – ось що, цікаво, вони там почують?», – зазначив Максим Бурбак.

Реклама

Залишити коментар