МОЗ рекомендуватиме Наталію Гусак на посаду голови Нацслужби здоров’я

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко визначився з кандидатурою очільника Національної служби здоров’я України — він підтримуватиме чинну заступницю глави Чернівецької обласної державної адміністрації Наталію Гусак.

Про це Ляшко заявив на пресланчі 5 листопада.

За його словами, на конкурсі на посаду глави НСЗУ обрали трьох фінальних кандидатів, які були направлені до глави МОЗ на співбесіду: виконувач обов’язків глави НСЗУ Дмитро Самофалов, його заступниця Тетяна Бойко і Наталія Гусак.

«У нас конкурс — три запитання практичні і одне бонусне. Вони відповідають, я оцінюю враження. Також були присутні мої заступники, з комітету [Верховної Ради] спостерігачі — [Ольга] Стефанишина і [Михайло] Радуцький, і міжнародні спостерігачі. Я запитав їхні враження, хто більше сподобався, думку. Більша кількість спостерігачів віддала свої голоси за Гусак», — сказав Ляшко.

Наталія Гусак працює заступницею глави Чернівецької ОДА з 2020 року. Там вона відповідає за медичний напрям і очолює госпітальну раду. Раніше вона була радницею голови, а до того — координувала впровадження реформи охорони здоров’я в Чернівецькій та Івано-Франківській областях.

Згідно з декларацією Гусак, у її власності перебувають житловий будинок площею 220 квадратних метрів і земельна ділянка площею 1000 квадратних метрів у Чернівцях. Вона також має 320 тисяч гривень і 11 тисяч доларів готівкою.

НСЗУ створили в межах медреформи у 2017 році. Вона контролює всі виплати у сфері охорони здоров’я та обирає лікарні, які отримуватимуть гроші від держави. Орган перебуває без очільника з початку 2020 року, коли уряд оголосив конкурс на цю посаду.

Кандидатуру майбутнього очільника НСЗУ ще має затвердити Кабінет міністрів.

Реклама

Залишити коментар