У Mitsubishi розповіли, чи з’явиться новий Lancer Evolution

Ще в травні поточного року був відроджений суббренд Ralliart. Це вселило в фанатів Mitsubishi надію на те, що новий Lancer Evolution побачить світ. Ідея випуску оновленого спортивного «Лансера» подобається багатьом акціонерам Mitsubishi Motors. Як з’ясував маркетплейс Avtopro.ua, що пропонує оригінальні запчастини Mitsubishi та їх найближчі аналоги, концерн поки не має наміру поновлювати лінійку Evolution. Але надія все-таки є. Чому концерн не поспішає з відродженням легендарної серії «Evo», яка досить сильно сподобалася шанувальникам бренду?


Фінансові проблеми

Повторний запуск роботи підрозділу Ralliart, що спеціалізується на створенні тюнінг-аксесуарів для Mitsubishi, а також випуску спортивних авто та організації змагань, дав надію на запуск нових Lancer Evolution. Останній седан цієї серії був випущений у 2016 році. Президент Mitsubishi назвав кілька причин, за якими робота над новим представником серії не може бути розпочата найближчим часом:

  • Концерн закрив минулий фінансовий рік із серйозним дефіцитом, тому не може виділити кошти на розробку подібного авто;
  • Позиції Mitsubishi на багатьох ринках ослабли, що посилило фінансові проблеми;
  • Спортивні седани куплять лише фанати, отже обсяги їх продажів не будуть великими.

Нагадуємо, що автомобілі в прощальній версії Final Edition були зроблені тиражем в 1000 одиниць, це вказувало на не найбільшу популярність Lancer Evolution. Аж до закриття серії в неї входило 10 поколінь. Автомобілі оснащувалися 4-циліндровим турбованим мотором і мали повний привід.

Чи є майбутнє у Lancer Evolution

Незважаючи на категоричні заяви представників компанії, майбутнє у спортивних Lancer все ж є. Концерн зменшив свою присутність на багатьох ринках і зосередився на випуску моделей, які гарантовано будуть мати попит. У зв’язку з вибухом інтересу до електрифікованого транспорту Mitsubishi може випустити повністю електричний «Evo». Модельний ряд японського концерну повинен бути повністю електрифікований до 2030 року. Mitsubishi вже виділив фінанси на переоснащення існуючих моделей і може зайнятися електричним Lancer Evolution. За словами президента Mitsubishi, це буде можливо при наявності вільних коштів. Однак випуск спортивного гібрида або чистого електромобіля найближчим часом не планується

Реклама

Залишити коментар