В ОПУ назвали єдину причину переїзду інфікованих COVID-19 Зеленського і Єрмака в Феофанію

Інфікований COVID-19 президент Володимир Зеленський знаходиться на самоізоляції в Феофанії, тому що там обладнана спеціальна ситуаційна кімната.

Про це повідомив заступник глави його Офісу Михайло Подоляк, пише Інтерфакс-Україна.

Він підкреслив, що це є єдиною причиною і не пов’язане зі станом здоров’я глави держави.

«У президента невеликі температурні коливання, не більше. Тому ще раз: причина переїзду в Феофанію пов’язана тільки з тим, що там була можливість відразу працювати в ситуаційній кімнаті”, – пояснив Подоляк.

Він уточнив, що в державній резиденції в Кончі-Заспі, де тимчасово проживає сім’я Зеленського, не було можливості проводити багато зустрічей в режимі онлайн. Саме тому прийняли рішення переїхати в Феофанію.

«Там уже обладнана спеціальна ситуаційна кімната, де поставлено все обладнання, заведений спецзв’язок, і можна відразу працювати, проводити онлайн-зустрічі, селекторні наради. Тобто мотиваційно це виключно пов’язано з тим, щоб вибудувати робочий графік відразу, незалежно від того часу, який йому доведеться перебувати на ізоляції”, – додав заступник голови ОПУ.

Подоляк також прокоментував переїзд в Феофанію глави ОПУ Андрія Єрмака. За його словами, в квартирі Єрмака організувати ситуаційну кімнату неможливо, але не можна було допустити, щоб він випав з робочого режиму мінімум на два тижні.

Раніше Подоляк заявив, що Зеленський і Єрмак перебувають в лікарні Феофанія в ізольованих палатах. В палаті у президента встановлена спецзв’язок.

Пізніше прессекретар президента уточнила, що Зеленський перебрався в Феофанію, так як “там кращі умови для самоізоляції і догляду за пацієнтами з коронавірусною інфекцією”. Вона додала, що у президента і Єрмака легкі симптоми коронавірусу.

9 листопада стало відомо, що Зеленський заразився коронавірусом. Після нього про інфікування повідомив Єрмак.

Реклама

Залишити коментар