Зупинка бізнесу – це справжнє випробування для українського підприємця. Приблизно від 80 до 90% виручки втратили підприємці в період карантину. Про прибутки в цей час – мова не йде зовсім, розповідає голова Української ресторанної асоціації Сергій Трахачев.
“Потери составляют от 80 до 90% от предыдущей выручки. Это мы говорим о выручке. А прибыль в этом бизнесе сейчас речи в приципе не идет, то есть половина ресторанов в принципе закрита, вторая половина – осущевствляет доставку. Часть сейчас открыли, но это прежде того те, кто работали на доставку – они открыли летние площадки”, – розповів Сергій Трахачев.
Тому на період карантину при Українській ресторанній асоціації створили тимчасовий орган – Антикризовий центр рестораторів. До нього входять приблизно 2 тисяч членів. Основна мета центру – об’єднати та зберегти ресторанну індустрію в період стагнації.
Крім того, Антикризовий центр рестораторів створений для того, щоб донести інформацію про проблеми ресторанної індустрії до Уряду.
Деталі – сьогодні о 19.00 в “Темах Дня”, на телеканалі ТВА.
Фото – DW