В Україні знизився ажіотажний попит на продукти харчування, який зафіксували після запровадження карантину та який вже призвів до зростання цін у супермаркетах.
Про це повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький.
“Ажіотажний попит на продукти, який спостерігався два останні тижні, зупинився, обсяги реалізації поступово знижуються, торговельні мережі поповнюють свої запаси”, – заявив Висоцький.
Згідно із даними Мінекономіки, впродовж останнього тижня найбільше впав попит на вершкове масло – вдвічі, проти попиту у розпал карантину. Також суттєво знизився попит на сало (на 30%) та цукор (на 27%).
“Щодо топ-3 продуктів, навколо яких найбільше дискусії останні дні, то ажіотаж та реалізація по них, також знижується: гречка (-17%), борошно (-10%), цибуля (-22%)”, – додав заступник міністра.