У Чернівцях підприємці “Калинки” влаштували пікет (відео)

У Чернівцях біля будинку з левами влаштували пікет підприємці Калинівського ринку.

Вони вимагають скасування закону щодо ФОПів, який передбачає їх перехід на використання касових апаратів.

За їх словами, якщо ситуація не зміниться і закон вступить в силу, то малі і середні підприємства будуть масово закриватися.

Торговці кажуть, що для того, аби працювати з розрахунковими апаратами треба мати накладні, а у них є товар, який закуповували десятки років тому, відповідно, ніяких документів на нього не мають.
Відтак, їм загрожують чималі штрафи, які вони не зможуть виплачувати.

Штрафуватимуть і за незареєстрованих працівників, а в умовах ринку це абсурд, кажуть підприємці.

Вони зазначають, що зібралися, щоб їх почула обласна державна адміністрація і Верховна Рада, адже вважають, що цей закон створений не для детінізації, а для розвитку корупції та знищення малих підприємств.

Реклама

Коментарі:

  • Ви погано інформовані або не написали все. Це не просто деякі підприємці Калинки “чимось невдоволені” та вийшли на пікет. Це частина загальноукраїнської акції, мета якої – донести до влади, що прийнятий напрямок на знищення малих підприємців на “замовлення” великого бізнесу це шлях в нікуди. Що треба відмінити закони 128 та 129, про загальну фіскалізацію малого бізнесу, зберегти спрощену систему оподаткування, надати можливість нормально працювати, без перевірок, які шукають будь-шо до чого причіпитися аби виписати неймовірні штрафи. Ці закони підуть на користь тільки олігархам, а малий бізнес буде вимушений масово закриватися. Це вплине і на пересічних громадян. Бо якщо не буде конкуренції зі сторони малого бізнесу – виростуть ціни, впаде зарплатня (бо зменшиться кількість робочих місць) та важче буде знайти роботу, зменшаться надходження в бюджет… Згадайте 90-ті, з тих пір тільки підприємці створювали нові робочі місця, якщо зараз майже всі підуть на біржу праці – що буде? Саме підприємці сплачують податки, підприємці допомагали добробатам і армії… Влада бреше, кажучи що ці закони задля боротьби з контрабандою. Замість того щоб робити неможливою працю мільйону підприємців, набагато легше було навести порядок на митниці. До того ж, подивіться на великі мережеві магазини, там є і касові апарати, і продаються “сірі” чи взагалі контрабандні товари, наприклад – пральні машинки, телевізори, холодильники у т.ч. вироблені в Росії. То як, допомогли касові апарати? Це тільки привід щоб олігархи могли знищити конкурентів їх великому бізнесу… А вимога дрібним торговцям вести повну документацію – це фактичне знищення “спрощеної системи”, бо дуже ускладнює роботу, а там де все робить одна людина – і взагалі унеможливлює роботу…

Залишити коментар