Коломойський пропонує замінити позики МВФ російськими грошима – The New York Times

Видання повідомляє, що одіозний олігарх погрожував НАТО російськими танками, які “будуть розміщуватися біля Кракова та Варшави”

Олігарх Ігор Коломойський заявив, що фінансування з боку Росії може замінити позики МВФ, пише The New York Times. Нагадаємо, саме Міжнародний валютний фонд підштовхує до антикорупційних реформ, які так дратують український тіньовий бізнес.

“Ми візьмемо у росіян 100 мільярдів доларів. Я думаю, вони хотіли б сьогодні нам їх дати”, – сказав Коломойський.

І додав: “Який найшвидший спосіб вирішити проблеми та відновити відносини? Тільки гроші”.

Для Коломойського ворожнеча із США є особистою. За словами олігарха, він є об’єктом спостереження ФБР, яке, як повідомляється, почало розслідування фінансових злочинів мільярдера.

Фіона Хілл, ексрадник з питань Європи та Росії в Білому домі, сказала депутатам, що вона “надзвичайно стурбована” впливом Коломойського на Зеленського. За словами Джорджа Кента, вищого чиновника Держдепартаменту, він сказав президенту Зеленському, що готовність того до розриву з паном Коломойським – “тим, хто мав таку погану репутацію” – буде лакмусовим випробуванням його незалежності.

Вільям Тейлор, тимчасовий повірений у справах США в Україні, заявив, що попереджав Зеленського: “Коломойський посилює свій вплив на ваш уряд, що може призвести до Вашої невдачі”.

Своєю чергою, Ігор Коломойський заявив, що якби він був президентом України, він би продовжував розслідування, до яких прагнув Трамп.

На запитання, чи не вдарить це по Україні, якщо демократ виграє президентські вибори у США наступного року, олігарх відповів: “Якщо вони з нами посваряться, ми звернемося до Росії”.

“Російські танки будуть розміщуватися біля Кракова та Варшави. Ваше НАТО скине штани і купить “Памперс”, – сказав він.

Водночас видання нагадує, що Зеленський проводив свою передвиборчу агітацію на антикорупційній платформі, зобов’язавшись позбавити Україну від впливу бізнес-магнатів, які захопили контроль над ключовими активами країни після розпаду СРСР.

Реклама

Залишити коментар