Виробництво замороженої морської риби в Україні за сім місяців цього року проти аналогічного періоду минулого року збільшилось на майже 21% – до 5,95 тис. тонн, також стали більше виробляти солоних оселедців. Про це повідомили у пресслужбі Держрибагентства.
“За підсумками січня-липня 2019 року в Україні вироблено 5 952 тонни риби морської замороженої нерозібраної. Це на 20,8% більше аналогічного періоду минулого року”, – зазначили в агентстві.
Зростання виробництва рибної продукції спостерігалося також за такими товарними позиціями:
- філе рибне та м’ясо риби інше (перероблене або не перероблене на фарш), свіжі чи охолоджені – 1 493 тонни (+12,4% до січня-липня 2018 року);
- філе рибне в’ялене, солоне чи у розсолі (крім копченого) – 693 тонни (+50,7%);
- оселедці солоні – 1 840 тонн (+0,3%);
- продукти готові й консерви з оселедця, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 1 632 тонни (+15,4%);
- готові продукти і консерви з риби, інші (крім цілих чи шматочками та страв готових із риби) – 7 897 тонн (+23,4%);
- лосось тихоокеанський, атлантичний та дунайський копчений (включаючи філе лосося; крім риб’ячих голів, хвостів та черевець) – 309 тонн (+12,4%).
Окрім того, протягом семи місяців 2019 року в Україні вироблено:
- риба сушена і в’ялена – 2 190 тонн;
- риба солона (крім оселедців) – 943 тонни;
- риба копчена (включаючи філе; крім тихоокеанського, атлантичного та дунайського лосося та оселедців, а також, крім риб’ячих голів, хвостів та черевець) – 2 226 тонн;
- продукти готові й консерви із сардин, сардинели, кільки і шпротів, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 7 572 тонни;
- готові продукти і консерви з іншої риби, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 1 212 тонн;
- м’ясо риби (перероблене або не перероблене на фарш; крім філе), заморожене – 88 тонн;
- ікра інших риб – 1 514 тонн.